A fogyasztóvédelem hat babahintőpornál talált problémát

2016.04.19. 12:07

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 21-féle hintőpornál és 19-féle babakrémnél a tartósítószerek mennyiségét ellenőrizte, mikrobiológiai szempontból is vizsgálta a termékeket. 6 hintőpornál találtak termékbiztonsági problémát, mikrobiológiai szempontból minden termék megfelelt.

40 kisgyermekeknek szánt kozmetikumot, 21 hintőport és 19 babakrémet vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, tájékoztat közleményében a szervezet. A szakemberek azt vizsgálták, hogy a termékekben lévő tartósítószerek feltüntetésre kerültek-e a címkén, azok mennyisége megfelel-e az előírásoknak. Ellenőrizték azt is, hogy a tartósítószermentesnek vagy parabenmentesnek jelölt termékek valóban azok-e. A vizsgált termékek listája itt található.

Hat hintőporral volt gond 

A vizsgált hintőporok közül egy tartalmaz olyan tartósítószereket, amelyek a címkén nem kerültek feltüntetésre (a Cao Natur BABAHINTŐPOR Búzavirág és Körömvirág kivonattal).

Három hintőpor tartalmaz olyan tartósítószert, amelyek a címkén nem kerültek feltüntetésre illetve a címkén nem került megjelölésre a „Ne használja a pelenkával fedett bőrfelületen" mondat, mely jogszabályi kötelezettség (kétféle Dino Babahintőpor Kamilla és aloe vera kivonattal készítmény és Trompy TALCO PERFUMADO Babahintőpor).

Két hintőpor esetében pedig a címkén nem került megjelölésre a „Ne használja a pelenkával fedett bőrfelületen" mondat (Caola Kamillás HINTŐPOR és a Caola Kamillás HINTŐPOR narancsvirág kivonattal).

A babakrémek mind megfeleltek a vizsgált követelményeknek.

Mikrobiológiailag minden rendben volt 

A fogyasztóvédelem mikrobiológiai vizsgálatot is végzett mindkét termékkategóriánál. Az eredmények alapján megállapították, hogy a szabvány szerint felállított követelményeknek mikrobiológiai szempontból valamennyi mintavételezett termék megfelelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK