Még az egyenleget sem árulta el a befektetési cég

2016-ban a férfiak még mindig a felsőbbrendű pozíciójukat féltik intim pénzügy pár közös kassza számla
Vágólapra másolva!
A jegybank felfüggesztette a Globalinvest Zrt. portfóliókezelésre vonatkozó tevékenységi engedélyét, mert súlyos nyilvántartási és tájékoztatási hiányosságokat követett el.
Vágólapra másolva!

A vállalkozás a portfóliókezelt befektetők ügyleteit közvetlenül nem tartotta nyilván, az érintett adatokat kizárólag az ügyfélszámlákat ténylegesen kezelő külföldi cég online felületein lehetett elérni, közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank szerint

az ideiglenes intézkedést az ügyfelek érdekeinek halaszthatatlan védelme indokolta.

A jegybank folyamatban lévő átfogó vizsgálata során feltárta, hogy a Globalinvest ügyfelei

semmilyen jogszabályszerű forrásból nem kapnak információt

a portfóliókezelési tevékenység körében kezelt számláikon végrehajtott ügyletekről, és a számlaegyenlegeikről sem. A befektetési vállalkozás nyilvántartási rendszere ugyanis a jegybank szerint hiányos, mivel oda – az automatikus adattovábbítás megszűnése miatt – több mint fél éve nem érkeznek be az ügyfélszámlákat kezelő Gain Capital Ltd. online nyilvántartási felületéről a portfóliókra vonatkozóan végrehajtott tranzakciók adatai.

Gond volt az ügyfelek tájékoztatásával Forrás: Thinkstock

A társaság a tőkepiaci területen csekély súllyal rendelkezik, s ügyfélpénzeket nem kezel. A Globalinvest az MNB végzésének kézhezvételétől az ellenőrzési eljárást lezáró döntés jogerőre emelkedéséig nem folytathat portfóliókezelési tevékenységet.