Csak a saját tulajdonában lévő magyarországi szállodáit adja el a Hunguest Hotels Zrt., az ausztriai és montenegrói egységeket nem.

A cég átvilágítását a Dr. Kertész Ügyvédi Iroda végzi, amely tovább erősíti azokat a feltételezéseket, miszerint a Balatonnál korábban jelentős beruházásokat tervező Jászai Gellért állhat a szállodalánc felvásárlási szándéka mögött – írja a Magyar Idők. 

Úgy tudják, a Hunguest átvilágítást végző ügyvédi iroda tulajdonosa és vezető ügyvédje az a Kertész József Tamás, aki egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként, aki 2010-től igazgatósági tagja volt az SCD Groupnak is, amely a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cégek és befektetések működtetését koordinálta.

A HH ausztriai és montenegrói egységei nem eladókForrás: AFP/Ali al-Saadi

Az új tulajdonos körüli találgatásokat alátámasztja, hogy az SCD három, ma már a Hunguest Hotels lánchoz tartozó szállodát épített fel a kétezres évek elején. A Széchenyi-terv támogatásával épült tapolcai Pelion hotel, a hajdúszoboszlói Aqua Sol, és a bükkfürdői Répce Gold szállodák végül a Hunguest tulajdonába és üzemeltetésébe kerültek.

Jászai Gellért még az SCD-csoport tulajdonos-elnökeként a legnagyobb hazai turisztikai vállalatot akarta létrehozni, amelynek tagja lett volna a Balaton környékén működő, 23 kempingből álló Balatontourist, a sármelléki Fly Balaton, valamint a HH is, amelyre opciós vételi ajánlatot jelentett be.

A Hunguest Hotels tulajdonosa továbbra is Forrás Nyrt.-én, az Arago Holindgon és a svájci Lemisa Holdingon keresztül Leisztinger Tamás.