Nyilvánosak az MNB-alapítványok szerződései

Matolcsy György
"Versenyképesség és növekedés" című könyv bemutatója, MNB 2016.02.22.
Vágólapra másolva!
A Pallas Athéné alapítványok teljesítették az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény által előírt közzétételi kötelezettséget, és pénteken valamennyi szerződésük adatait nyilvánossá tették.
Vágólapra másolva!

A szerződéseket az alapítványok honlapjain közzétették, ezzel párhuzamosan az alapítványok folyamatosan válaszolják meg a hozzájuk beérkezett közérdekű adatigényléseket.

Közleményükben azt írják: a Pallas Athéné alapítványok a törvények betartása mellett transzparensen működnek, a működésükre vonatkozó pénzügyi és egyéb információkat folyamatosan közzéteszik és frissítik honlapjaikon.

Matolcsy György jegybank elnök április 4-én, a parlamentben jelentette be, hogy az összes Pallas Athéné alapítvány ki fog adni minden közérdekű adatot.

A támogatottak között a Pécsi Tudományegyetem, a Magyar Építő Zrt, ügyvédi irodák és több magánszemély is van, de támogattak kiadót is, a Vs.hu kiadója, a New Wave Production Kft. 2015-ben mintegy 430 millió forintos, idén 138 millió forint támogatást kapott az alapítványoktól. A portál szerkesztőségi állásfoglalásában azt írja, Magyarország 2015 munkacímen egy kiterjedt, multimédiás és dokumentumfilmes elemeket tartalmazó programot valósított meg a támogatásból.

Az alapítványok szerződéseit a linkekre kattintva láthatja:

Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány

Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány

Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány

Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány

Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány

Matolcsy György jegybank elnök április elején jelentette be, hogy nyilvánosságra hozzák a szerződéseket Fotó: Polyák Attila - Origo