A Klik krétapénzt ad az iskoláknak

2016.04.26. 16:07

A Klik áprilistól havi 50 ezer forint kiegészítő ellátmányt ad az iskoláknak. Az iskolák utalással vagy postán kapják majd a pénzt, hirtelen felmerülő, készpénzes kiadásokra fordíthatják.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 2016 áprilisától biztosítja az intézmények számára a működést kiegészítő ellátmányt, amelynek összege intézményenként havonta 50 ezer forint, tájékoztat közleményében az állami iskolafenntartó.

Hirtelen kiadásokra 

Ezt az összeget az illetékes tankerület biztosítja készpénzfelvétel vagy postai kézbesítés útján, írja a Klik. Ez a havonta megújuló keretösszeg az azonnal esedékessé váló, átutalással nem rendezhető rendkívüli kiadások fedezésére szolgál. A felvett összeggel az arra jogosult személynek 30 napos határidővel kell elszámolnia.

Pluszpénz 

"Az állami intézményfenntartó a kiegészítő ellátmány mellett természetesen folyamatosan biztosítja az iskolák megfelelő színvonalú és biztonságos működéséhez készpénzben szükséges pénzügyi forrást is, amely az intézmények számára eseti igényléssel folyamatosan elérhető" - írja a Klik.

A fenntartó a havonta igényelhető, azonnali megoldást igénylő kiadások kifizetésére szánja a fenti összeget, ezen felül biztosítja a keretet a tankerületek részére a felmerülő szállítói számlákra, és tervezetten rendezi a fennálló tartozásállományt, amely az elmúlt másfél hónap alatt jelentős mértékben csökkent.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK