Felmérték, mit szeretnének maguknak az emberek öreg korukra

2016.04.28. 13:43

A dolgozó magyarok nyugdíjkalkulációiból az látszik, hogy az emberek háromnegyede saját autót szeretne nyugdíjas korára. Az emberek 93 százaléka szerint öreg korában havi egy mozi és egy közepes TV-csomag elég lesz szórakozás gyanánt. Legtöbben az étkezésen spórolnának, 54 százalék egyáltalán nem szeretne étterembe járni. 

Az aktív keresők háromnegyede saját autóval szeretne járni, amikor eléri a nyugdíjas éveit – derült ki az OTP Nyugdíjpénztár kalkulátorának eredményeiből. Az érdeklődők 24 százaléka drágább, felső-kategóriás autóról álmodozik. A kalkulálók 25 százaléka a tömegközlekedést választotta.

A fele nem járna étterembe 

A nyaralást illetően már jóval megalkuvóbbak voltak az érdeklődők, 52 százalék évente egy kéthetes balatoni nyaralással is megelégedne, írja közleményében az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár.

A legtöbben az étkezésen szeretnének spórolni. A válaszadók 54 százaléka egyáltalán nem szeretne étterembe járni idősebb korában. A megkérdezettek havonta átlagosan mintegy 25 ezer forintot költenek élelmiszerre.

Szórakozás: havi egy mozi és TV 

A szórakozást a kitöltők 93 százaléka havi egy mozizással és egy legalább középszintű televíziós csomag-előfizetéssel szeretné megoldani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK