Olyan lesz a pizzarendelés, mint az Uber

2016.04.28. 15:57

A Pizza Hut uberizálni szeretné a pizzarendelést. A jövőben a vásárlók már a rendelés leadása előtt látni fogják, mikor készülne el a pizzájuk, és mikor kerülne a futárhoz. A futár mozgását pedig élőben, GPS-szel követhetik.

A pizzarendelés jelenleg ugrás a bizonytalanságba, ráadásul korgó gyomorral. Az ember leadja a rendelést, aztán fogalma sincs, mikor érkezik a pizza (kis szerencsével majd valamikor a megadott időn belül). Pizza ide vagy oda, talán érdemes lenne enni egy fél zsömlét, amíg jön a futár – morogja az éhes has. De ki tudja, lehet, hogy már az ajtó előtt áll.

Az Ubertől kölcsönöztek ötleteket

A Pizza Hut úgy döntött, bevezeti a pizzarendelést a XXI. századba, az új fejlesztésekhez az Ubertől és más tech-startupoktól kölcsönöztek ötleteket.

A jövőben aki pizzát rendelne a cégtől, már a rendelés feladása előtt látni fogja, az adott állapot szerint a pizzája pontosan mikor készülne el, mikor indulna útjára, és várhatóan mikor érne házhoz.

A vásárlók a pizzafutár mozgását GPS-szel követhetik majd, így pontosan tudni fogják, merre jár a vacsorájuk.

A vevő élőben követheti, merre jár a vacsorájaForrás: AFP/Mychele Daniau

 

A pizzarendelés uberizációja

„Úgy gondolom, amire készülünk, az a vásárlói élmény uberizációja” – mondta a Pizza Hut digitális fejlesztésekért felelős vezetője, Baron Concors a Business Insidernek. Nagyon sokan azt hiszik, az Uber forradalmasította a közlekedést; szerintem valójában a kereskedelmet forradalmasította.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK