Martin Sorrell is részt vesz a Brain Baron

2016.05.02. 17:20

A világ egyik legismertebb reklámguruja, Martin Sorrell is Budapestre látogat, ahol felszólal a Brain Bar fesztiválon.

Martin Sorrell a márkák jövőjéről, a művészet és tudomány összefonódásáról beszél majd a Brain Bar Budapest rendezvénysorozaton. A szervezők tervei szerint Sorrellel indulna majd a június 2-4. között zajló fesztivál programja, egy szakmai reggeli formájában, ahol Sorrell a márkák jövőjéről osztja meg vízióját. 

Martin SorrellForrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Fatih Aktas

Martin Sorrell a Wire and Plastic Products (WPP), a világ egyik vezető marketingvállalatának vezérigazgatója, a világ egyik legismertebb reklámszakembere. Sorrell többek között azzal vált ismertté, hogy már 1996-ban arról ir, hogy az interaktív média, beleértve az internetet, hogyan formálhatja át a marketingszakmát. A WPP  nemcsak kommunikációval foglalkozik, alájuk tartozik a Kantar nevű tanácsadó cégcsoport, ezek tagja a Millward Brown, az BMRB, a Added Value, a Kantar Video, az Indian Market Research Bureau és a Management Venture.

140 000 alkalmazott

A WPP piaci értéke 5 milliárd font. A cég világszerte mintegy 140 ezer embernek ad munkát, 107 országban 2400 irodát működtet. Magyarországon a WPP-hez tartozik  a Young & Rubicam, az Ogilvy & Mather, a Grey, a JWT, a Hill & Knowlton, a MindShare, az MEDIACOM, a Portland, a Mediaedge:CIA, a Maximize, és több kisebb szakügynökség. A WPP és leányvállalatik a legnagyobb multinacionális cégeknek szervezetk kampányokat, az ügyfeleik között volt a Microsoft, a Nokia, a Samsung és a BBC is.

Nem Sorrell lesz az egyetlen nagy név a mostani rendezvényen, a Brain Bar Budapest vendége lesz Chris Hadfield, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka is, valamint az Electronic Arts társalapítója, Jeff Burton. Előad a rendezvénysorozaton rajtuk kívül Tim Harford brit közgazdász, a Financial Times állandó szerzője és Virginia Postrel kaliforniai filozófus, a dinamizmus nevű filozófiai iskola képviselője, valamint Besenyei Péter világkupagyőztes műrepülő is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK