Az önkéntes nyugdíjkasszák által kezelt vagyon 5 százalékkal nőtt éves alapon 2016 első negyedévében, ami az alacsony kamatok mellett nagyon jó eredmény. Az első negyedév végén az egy tagra jutó átlagos vagyon 1,03 millió forint volt.

Jól teljesítettek az önkéntes nyugdíjkasszák az első negyedévben, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó tagpénztárak vagyona március végén 1093 milliárd forintra rúgott, éves összevetésben 5 százalékkal bővült; az egészségpénztári egyéni befizetések 4,5 százalékkal nőttek - közölte az ÖPOSZ.

Kravalik Gábor, a pénztárszövetség elnöke a közleményben hangsúlyozta, hogy az 5 százalékos vagyongyarapodás az alacsony kamatkörnyezetben kiemelkedő.

Az átlagtagnak egymilliója van 

A pénztárak összlétszáma stagnált, noha folyamatosan vannak új belépők, a kasszák egyre inkább betöltik alapvető fontosságú szerepüket: segítik a nyugdíjas korba lépőket.

A pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztáraknál az egy tagra jutó vagyon átlagosan 1,03 millió forint volt az első negyedév végén.