A kisrészvényesek egy része sirathatja Norbit

Schobert Norbert
Budapest, 2012. július 24. Schobert Norbert fitneszedző, a Norbi Update International Kft. tulajdonosa iszik egy franchise rendszerben üzemelő Váci úti boltban 2012. július 24-én. A tervek szerint a céget ősszel a tőzsdére viszik. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Még a nyáron kivezethetik a Norbi Update-részvényeket a tőzsdéről, de ezzel nem mindenki jár jól: a kisrészvényesek akár befektetésük felét is elveszíthetik, áll az Énpénzem.hu elemzésében.
Vágólapra másolva!

A Norbi Update-részvények tőzsdéről való kivezetését és a cég zártkörű társasággá való átalakítását (ez a tőzsdei kivezetés esetén kötelező) javasolja Schobert Norbert, a cég vezérigazgatója a társaság május 31-i közgyűlésén – írja elemzésében az Énpénzem.hu.

A portál úgy kalkulál, hogy a közgyűlés elfogadja a javaslatot, ezt követően a többi részvényesnek a kivezetésről szóló döntés közzétételét követő 60 napon belül kell nyilatkoznia arról, hogy a részvényeiket el akarják-e adni a társaságnak, vagy a továbbiakban is meg kívánják őket tartani.

Az elemzés szerint azok a kisrészvényesek, akik a 2014 őszi jegyzéskor vásároltak a papírokból, befektetésüknek szinte pontosan a felét veszítik el, de a veszteség lehet ennél nagyobb arányú is.

Május végén döntenek a Norbi Update sorsáról Forrás: MTI/Kallos Bea