A munkanélküliségtől jobban félünk, mint a haláltól

bmw i8 baleset
Vágólapra másolva!
A magyarok többsége aggódik valamilyen váratlan, nemkívánatos élethelyzet bekövetkeztétől. Jobban féltjük szeretteinket a bajtól, mint magunkat, és nagyjából ugyanannyira tartunk egy halálos kimenetelű balesettől, mint a munkahely elvesztésétől.
Vágólapra másolva!

Négyből három ember tart valamilyen váratlan esemény bekövetkeztétől. Az emberek többsége nem is magát, hanem szeretteit félti jobban: a megkérdezettek 57 százaléka attól tart leginkább, hogy közeli családtagja szenved balesetet.

Jobban félünk a munkahely elvesztésétől, mint egy halálos balesettől

A gyógyíthatatlan betegség csak második helyre (49%) került az aggodalmak listáján, illetve ugyancsak a képzeletbeli pánik-dobogóra kerültek azok a betegségek, amelyek bár nem gyógyíthatatlanok, de a korábbi életet felborítják pl. a munkahely elvesztése miatt (49%).

Sokan tartanak olyan balesettől, amely miatt maradandó egészségkárosodást szenvednek (45%), és csak ezt követi az anyagi fenyegetettség: a jelentősebb – lakást, autót érintő – anyagi kártól a megkérdezettek 41%-a tart. Elgondolkoztató, hogy

egy halálos kimenetelű balesettől alig rettegnek jobban

az emberek (38%), mint a munkahely elvesztésétől (36%). A sort a törlesztőrészlet fizetése zárja, vagyis az emberek harmada fél olyan baleset bekövetkeztétől, ami miatt késedelembe esne a hitelével – derül ki a Groupama Biztosító kutatásából, ami az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.-vel végzett.

Jobban féltjük a szeretteinket, mint magunkat a váratlan helyzetektől Forrás: Bimmerfest

Annak ellenére, hogy a lakosság döntő többsége aggódik valamilyen váratlan életesemény miatt, mindössze 30 százalékuk rendelkezik jelenleg kockázati életbiztosítással. A megkérdezettek csupán 24 százalékának van információja például arról, hogy az egészséges életmód csökkenti a díjat, és azt is csak minden negyedik válaszadó tudta, hogy létezik bónuszkifizetés is.

Az emberek 29 százaléka szerint a családfenntartóknak, 24 százaléka szerint a gyermeket nevelő szülőknek, 20-20 százalék szerint a hosszabb gyógyulás előtt álló betegeknek és a nagyobb hitelt felvevőknek lenne érdemes biztosítani magukat a váratlan események esetére.

De sokan említették azokat, akik most váltak szülővé, az extrém sportokat űzőket vagy éppen a munkanélkülieket is, mint a kockázati életbiztosítások potenciális célcsoportját.