Felhőben navigálnak, díjazták

2016.05.23. 15:25

Tízszeresére bővült a Systemfarmer felhő alapú szolgáltatásokat használó ügyfeleinek száma az elmúlt három évben. A társaság mára évente csaknem 100 vállalkozás informatikai rendszerét segíti a felhőbe költöztetni.

Iparági felmérések szerint a hazai cégek számára manapság az egyik legnagyobb versenyhátrányt az elavult informatikai infrastruktúra jelenti, amely amellett, hogy komoly biztonsági kockázatot jelent, a cégek növekedését is visszafogja és a kommunikációt is lassítja. A magyar tulajdonú Systemfarmer több mint 10 éve foglalkozik kis- és középvállalati hálózati munkakörnyezetek teljes körű IT infrastruktúrájának kialakításával és működtetésével. Hazai piaci részesedése a Microsoft felhőszolgáltatásain belül eléri a 8 százalékot.

A cég témában kiadott közleménye szerint a kkv-szektorból a Systemfarmer hozza a legtöbb felhős ügyfelet a Microsoftnak. Ennek elismeréseképpen elnyerte a Legdinamikusabb KKV Cloud Partner díjat. A vállalkozás az idén a redmondi óriásvállalat technológiai újításai iránt legfogékonyabb partnereinek járó Microsoft Gold Partner státuszt is megkapta, amely a Microsoft legmagasabb minősítésének számít.

„Amikor 2005-ben megalapítottuk a céget még csak 5 ügyfelünk volt, és elsősorban klasszikus rendszergazdai feladatokat láttunk el. Ügyfeleink száma ma már meghaladja a 300-at, és szinte kivétel nélkül azért kerestek fel minket, hogy felhőszolgáltatást vezessünk be náluk." – mondta Földesi László Ákos, a Systemfarmer alapítója és ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK