Nyereséggel kezdte az évet a CIG Pannónia

forint pénz bankjegy befektetés
Vágólapra másolva!
Az év első negyedében 4,059 milliárd forintos díjbevétel mellett 41 millió forintos nyereséget ért el a CIG Pannónia csoport –  áll a CIG Pannónia negyedéves tőzsdei jelentésében. 
Vágólapra másolva!

Az élet-üzletág saját értékesítési hálózata 47 százalékkal növelte teljesítményét, a lengyel és olasz piacokon is jelen lévő nem-élet üzletág továbbra is jól teljesít. Az egyéb brókeri csatorna teljesítménye azonban elmarad 2015 első negyedévétől. A negyedév legvégén a CIG Pannónia új termékkel is piacra lépett.

A vállalatcsoport (vagyis a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a konszolidálásba bevont vállalatai) adózott eredménye 2016. év első negyedévében 41 millió forint nyereség, a teljes átfogó jövedelme pedig 129 millió forint nyereség.

Az élet szegmens önmagában 405 millió forint adózott eredményt ért el,

míg a nem-élet szegmens 55 millió forintot. Az egy részvényre jutó eredmény 0,7 Ft/db.

A biztosítási díjbevétel az első negyedévben 4,059 milliárd forint lett, amely nagyjából megegyezik az előző év azonos időszakával. Figyelemreméltó fejlemény, hogy a nem-életbiztosítási szegmens 52 százalékos IFRS szerinti díjbevétel növekedést ért el. Az életbiztosítási üzletág díjbevételei 16 százalékkal csökkentek 2015 első negyedévéhez képest.

Továbbra is jól teljesít a nem-élet üzletág:

2016 első negyedévében 1,328 milliárd forint IFRS szerinti biztosítási díjat ért el, melynek legnagyobb része a casco-ból, illetve az olasz és lengyel piacokról származik. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. Szolvencia II szabályozásnak megfelelő tőkemegfelelése 233 százalék, míg a CIG Pannónia EMABIT Zrt. esetében ez 129 százalék.

A CIG Pannónia az MNB „etikus életbiztosítás” koncepciójához több ponton illeszkedő terméket indított 2016. április 1-jén. A Pannónia Esszencia Befektetési Életbiztosítás bevezetésével a biztosító egy olyan unit-linked életbiztosítást fejlesztett ki, amely ugyanolyan alacsony költségekkel bír, mint a nyugdíjbiztosítások, és várhatóan ezzel megfelel majd az MNB által tervezett TKM limiteknek is.