Növekvő eredmény az Appeninnél

tőzsde részvény árfolyam elemzés chart trend befektetés
Vágólapra másolva!
Jelentősen növelte hatékonyságát és eredményét az idei első negyedévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn Nyrt., miután adózás előtti eredménye 254 ezer euróra emelkedett. A társaság célja, hogy a magyar tőzsde által nyújtott forrásbevonási lehetőségekre alapozott növekedéssel akár megduplázza kezelt ingatlanportfoliójának méretét.
Vágólapra másolva!

A BÉT Prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Nyrt. 2016. első negyedéves adózás előtti eredménye 254 ezer euróra (+5,8%), míg adózott nyeresége 229 ezer euróra nőtt a tavalyi 83 ezer euróról.

Euróra váltottak

Az ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn csoport által kezelt ingatlanok kihasználtsága továbbra is kiugróan magas, 95 százalék feletti, mely jelentősen meghaladja a piaci átlagot. A társaság által fizetett kamatköltségek jelentősen, 38 százalékkal mérséklődtek az idei év első negyedévében. A csökkenés hátterében az áll, hogy az Appeninn múlt év végén

kedvező feltételekkel váltotta euró alapúra hitelportfóliójának utolsó svájci frank hitelét,

miután 5,5 millió euró összegű hitelmegállapodást kötött projekthitelének refinanszírozására, amelyhez a társaság 1,5 millió euró saját forrásához további 1,5 millió euró önerőt biztosítottak a cégcsoport fő tulajdonosai, részben a társaság tavaly szeptemberben lezárt kötvénykibocsátásának keretében.

Az Appeninn igazgatósága az év első felében 330 millió forinttal emelte meg a társaság alaptőkéjét Forrás: 123rf.com

A hitelátstrukturálás 6,5 millió euróval csökkenttette a vállalat banki hitelállományát, melynek köszönhetően a vállalat adósságszolgálata idén legalább 650 ezer euró összeggel csökken. Az első negyedéves számok alapján az igazgatóság fenntartja tervét, mely szerint az Appeninn idei eredménye után akár osztalékot is fizethet.

Az Appeninn igazgatósága az év első felében 330 millió forinttal emelte meg a társaság alaptőkéjét, melynek forrása az Appeninn által tavaly kibocsátott 900 ezer euró értékű kötvény és két új ingatlan volt, melynek következtében a társaság saját tőkéje 693 millió forinttal emelkedett.