Rengeteget masszíroztatott a NAV

2016.05.31. 08:35

Tizenhat hónap alatt ezer esetben vizsgálta az adóhivatal a masszőröket, a szoláriumokat, a fürdőket és a fogyasztó szalonokat.

Különféle szabálytalanságok miatt több mint 170 millió forint büntetést szabott ki masszőrökre, fogyasztó szalonokra, fürdőkre és szoláriumokra a NAV az elmúlt 16 hónapban - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a Magyar Időknek.

A szolgáltatók legtöbbször a nyugtaadást hagyták ki.

Tavaly 750 alkalommal végzett különféle ellenőrzéseket a NAV, idén május közepéig pedig majdnem háromszáz további vizsgálat fejeződött be. A tavalyi hatósági eljárások körülbelül egyötödében akadt kisebb vagy nagyobb probléma, idén viszont már az esetek negyedében vonták kérdőre az érintett szolgáltatót.

A szóvivő szerint a legnagyobb gond továbbra is az, hogy a masszírozást, fogyasztást, barnítást, feltöltődést kínáló vállalkozás nem ad nyugtát. Tíz szabályszegést feltáró ellenőrzésből négynél volt ez a probléma. Emellett gyakorta akadtak gondok a különféle nyilvántartásokkal, máskor bizonyos adatok közléséről feledkezett meg az adott vállalkozás. Olyan is előfordult, hogy

feketén foglalkoztatott alkalmazottak miatt szabott ki bírságot a NAV.

Kis Péter András hozzátette: a szóban forgó 16 hónapban hétszázmillió forintnyi be nem vallott jövedelemre bukkantak a hatóság revizorai.