Az FHB-részvények tőzsdei kereskedését is felfüggesztették

2016.06.07. 15:04

A Budapesti Értéktőzsde felfüggesztette az FHB Jelzálogbank részvényeinek, jelzálogleveleinek és kötvényeinek kereskedését kedden 13 óra 52 perctől a nap hátralévő részére a lezárás szakasz kezdetéig.

A BÉT honlapján közölt határozat indoklása szerint kedden olyan információk jutottak a tőzsde tudomására, amelyek a kibocsátó rendkívüli tájékoztatási kötelezettsége alá esik. A tőzsde vezérigazgatója kötelezte az FHB-t, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.

Amennyiben ez a keddi tőzsdenap zárása előtt megtörténik, úgy a papírok kereskedését határozattal visszaállíthatják. 

A BÉT határozata nem sokkal az után jelent, meg, hogy a piacfelügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank 105 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt, és személyi felelősségrevonási eljárást is indított. 

Az FHB rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének eleget téve, a keddi tőzsdezársát követően számolt be a tőzsde honlapján a kiszabott birságról. A közlemény szerint a bank vizsgálja, hogy élni kíván-e a határozattal szemben a társaságot megillető bírósági felülvizsgálat lehetőségével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK