Az irodában nyomta el a buzgóság

branson
Elpilledt
Vágólapra másolva!
Ausztrál kaland – ez az egyik poszt címe Richard Branson blogján. Nagy kedvvel számol be a Virgin Australiánál tett látogatásáról, a csodás tengeri levegőről, a déli félteke napfényes óráiról, a folyton mosolygó ausztrál kollégákról. Ő is minden képen rettenetesen jókedvű, persze azon is, amelyiken egy kanapé mellett ereszkedik féltérdre. Csakhogy a képen nincs mindenki ébren.
Vágólapra másolva!

„Körül akartam nézni, ki mivel van elfoglalva. Ez a fickó különösebben semmivel – rajtakaptam, amint munka közben aluszkál. Mit mondjak, sokként érte, amikor felébresztettem. Bizonyára azt hitte, álmodik, mert azonnal visszaaludt” – írja a posztban Branson.

„Legyünk igazságosak, standy üzemmódba tette magát, kimerült” – folytatja. – Viszont úgy tűnik, vannak itt hölgyek, akik egészen komolyan foglalkoznak ezzel-azzal, legalább 3-4 várandós pocakra nyomtam puszit. Imádjuk a Virgin születéseket” – és ennyit az irodai tréfálkozásról.

Elpilledt Forrás: www.virgin.com/richard-branson

Ez az intimitás a gömbölyödő kismamák hasával vagy valami ősi ausztrál szokás, vagy a Branson-féle természetes bájnak tényleg nincsenek ismert határai.

Arianna Huffington egyébként régóta egészen komolyan javasolja, hogy a cégvezetők adják meg a módját az irodai sziesztának. A Huffington Post alapítója afféle önképzett alvásszakértő, TED előadása az alvás jelentőségéről a sikerben és úgy egyáltalán három és félmillió megtekintés felett jár. Szerinte a délutáni kikapcsolódáshoz elég lenne egy zug, füldugó és alvómaszk, és ha nincs kanapé, vigyék be a saját jógamatracukat a munkavállalók. Ha beágyazódik a vállalati kultúrába, ideális esetben senkit nem kell majd megkérni arra, hogy maradjon csendben.

Bár ha világhírű mosolyra virrad a kolléga, arra nyilván nincs ellenszer.