Jó tanácsok a foci-Eb-re utazóknak

Euro 2016, foci, labdarúgó-Eb, Európa-bajnokság, jegyek
Euro 2016, foci, labdarúgó-Eb, Európa-bajnokság, jegyek
Vágólapra másolva!
Nem árt, ha a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságra utazó magyar szurkolók tudják, milyen jogaik vannak a külföldi vállalkozásokkal, szolgáltatókkal szemben felmerült panaszok esetén, mit tehetnek a hazaérkezésük után, és hol kaphatnak érdemi segítséget a probléma rendezéséhez.
Vágólapra másolva!

Előfordulhat, hogy az utazás vagy a kinti ajándékvásárlás nem úgy alakul, ahogy eltervezzük, mert például törlik a repülőjáratot vagy késik a repülőgép, elveszik a poggyász, rossz minőségű a szállás vagy meghibásodik a külföldön vásárolt termék.

Amennyiben az érintett külföldi szolgáltatóval, vállalkozással a helyszínen nem lehet rendezni a panaszunkat, vagy később a panaszlevélre nem válaszoltak vagy az elutasító, akkor a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ Magyarországhoz érdemes fordulni ingyenes, személyre szabott, szakmai és jogi segítségért.

Feketén senki ne vegyen jegyet Forrás: UEFA

A központ ingyenes segítséget és tájékoztatást nyújt az EU másik tagállamában, Izlandon vagy Norvégiában honos vállalkozásokkal szembeni panaszok rendezéséhez, így elkerülhető egy hosszadalmas, határon átnyúló bírósági pereskedés – hangsúlyozták közleményükben.

Azt javasolják, hogy utazás előtt mindenki töltse le az ingyenesen és internetkapcsolat nélkül használható „ECC-Net: Travel” mobil alkalmazást, amely a külföldön megillető jogok érvényesítéséhez nyújt segítséget.

Az alkalmazás fogyasztóvédelmi jogi tudnivalókat és nyelvi támogatást nyújt az EU 23 nyelvén továbbá norvégul és izlandi nyelven Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra.

A központ arra is figyelmeztet mindenkit, hogy ne vegyenek feketén belépőjegyet, mert ebben az esetben természetesen nem kapják vissza a pénzüket, ha az hamis. Ha pedig valaki magyarországi székhelyű utazási irodán keresztül utazik, akkor a felmerülő kifogásokkal a fogyasztóvédelmi hatósághoz, illetve az illetékes békéltető testülethez, bírósághoz fordulhat.