A román Astra biztosító magyar ügyfeleinek július 27-ig kell az igényt eljuttatniuk a kárkifizetésre, illetve a meg nem szolgált díj visszatérítésére Bukarestbe - közölte Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője.

A július 27-i határidőre azoknak a kárt szenvedett ügyfeleknek kell figyelniük, akik április 28-ig, a román biztosító jogerős felszámolásának elrendeléséig jelezték a kárukat - kivéve a kgfb-biztosítottakat -, de azt nem tudták forintosítani – mondta Binder István.

Azok, akiknek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása volt a társaságnál, csak a meg nem szolgált díjat igényelhetik vissza, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási károk kifizetését a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) végzi itthon.

Július 27-ig igényelhető a kár és a meg nem szolgált díj visszatérítése az AstrátólForrás: Origo

A kárkifizetési kérelem magyar nyelvű űrlapja elérhető a román felügyelet honlapján, illetve a Magyar Nemzeti Bank külön erre a célra létrehozott Astra fogyasztóvédelmi tájékoztató oldalán - emelte ki Binder István.

A szóvivő azt tanácsolta, hogy aki még az Astra ügyfele, minél előbb szerződjön másik biztosítóval. Hangsúlyozta, a román biztosítót viszonylag békésen sikerült kivezetni a magyar piacról, miután a Magyar Nemzeti Bank az ügyfeleknek sok információt adott.