A fogadóirodák szerint elmarad a brexit

brexit, európai unio, anglia, nagy britannia, politika, brit, kilépés
A boat carrying supporters for the Remain in the EU campaign shout and wave at Brexit fishing boats as they sail up the river Thames in central London on June 15, 2016. A Brexit flotilla of fishing boats sailed up the River Thames into London today with foghorns sounding, in a protest against EU fishing quotas by the campaign for Britain to leave the European Union. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A briteknél szinte mindenre lehet fogadni: a különböző sportesemények mellett a politika is terítéken van, így lehet tenni az egyes szavazások végkimenetelére, ahogy most a brit népszavazás esetében is. A bukik szerint a csütörtöki „meccset” az EU-pártiak nyerik, bár szoros lesz a verseny.
Vágólapra másolva!

A szigetország választópolgárai csütörtökön fogják eldönteni, hogy országuk marad-e az Európai Unió tagja, vagy kilépnek. A fogadóirodák bukmékerei be is árazták a kérdést:

a nagyobb fogadóirodák szerint ugyanis Nagy-Britannia marad az EU-ban.

Az egyik legnagyobb fogadásszervező, a William Hill 1,22-szeres pénzt fizet arra, ha a britek az unió tagjai maradnak, míg az esetleges kilépés oddsa 4, azaz aki erre fogad, és a britek valóban úgy szavaznak, hogy kilépnek az EU-ból, akkor a fogadó a tétje négyszeresét kapná vissza. (A teljesen kezdők kedvéért: 100 forintos fogadással 400-at lehet nyerni azzal, ha a britek úgy szavaznak, hogy kilépnek.)

A William Hillnél sem a brexit a favorit Forrás: William Hill

A bukik szerint a britek maradnak az EU-ban

A legtöbb fogadóiroda szinte biztosra veszi, hogy a britek nem lépnek ki az unióból, ugyanis ennek az oddsa nagyjából 1,2-1,3 körül mozog, míg egy esetleges brexitre 3-4-szeresek a szorzók.

Jól gondolja meg, hol fogad!

Az Európa-bajnokság miatt a fél ország – ha nem az egész – focilázban ég, ami leginkább a magyar válogatott teljesítményének köszönhető. Ilyenkor pedig nem csak sörből és szotyiból fogy több, de sokan megpróbálkoznak a sportfogadással is. Az egyszeri online játékos pedig sokszor nem is tudja, hogy az esti meccsre egy olyan oldalon fogad, amelyik Magyarországon nem is rendelkezik az ehhez szükséges engedéllyel, ami jelenleg csak a Szerencsejáték Zrt.-nek van. Ha más oldalon játszana, akkor a nyereménye után még adóznia is kellene – erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat!

Több bukinál azonban nemcsak erre lehet fogadni, de a részvételi arányt is meg lehet tippelni: egy másik népszerű brit fogadóiroda, a Sky Bet szerint a legnagyobb esélye az 50-55 százalékos részvételnek van – ez náluk 1,5-szeres pénzt érhet.

53:47 arányban nyernek az EU-pártiak

Arra, hogy mekkora arányban szavaznak majd arra, hogy Nagy-Britannia kilépjen-e az EU-ból, szintén lehet fogadni: 47 százalék felett és alatt is pontosan ugyannyi az odds, tehát

a Sky Bet arra számít, hogy a britek 53 százaléka szavaz majd arra, hogy maradjanak az EU-ban.

A skótok maradnának leginkább

A Sky Bet oddsai szerint a skótok a leginkább EU-pártiak: a szorzó kisebb mint 1,02, míg az, hogy a skótok a kilépésre voksolnak, 15-szörös pénzt érhet.

A bukik szerint szoros lesz, de a britek maradnak az EU-ban Forrás: AFP/Ben Stansall

A bukmékerek az EU szempontjából a skótok után az északírekben (1,05-ös odds) bíznak a leginkább, míg az angolokban (1,33) és a walesiekben (1,4) kevésbé. A másik oldalról nézve ugyanezt: a walesiek kilépése, illetve az erre a kimenetelre adott szavazataik 2,75-ös szorzóval bírnak, míg

a legkevésbé a skótoktól várják azt, hogy a kilépésre szavaznak,

az ő esetükben 15-szörös pénzt fizetnének, ha a legtöbb skót a brexitre voksolna.

Szijjártó nem örülne a brexitnek

– mondta korábban a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint mind politikai, mind gazdasági szempontból jelentős európai veszteséget okozna, ha a britek kilépnének.

Orbán is a tagság mellett

„A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy

– ezt üzente a briteknek egy újsághirdetésben Orbán Viktor miniszterelnök.