Megint a tőzsdére tart a Duna House

Duna House ingatlan
Vágólapra másolva!
Már a tavaly decemberi visszalépést követően úgy nyilatkoztak a Duna House tulajdonosai, hogy elkötelezettek a tőzsdére lépés mellett. Idén ősszel ez valóra is válhat.
Vágólapra másolva!

A cégcsoport

a visszalépés ellenére megvalósította üzleti céljait.

A tervezett tőkebevonástól függetlenül létrejött egy lengyelországi akvizíció – megvették a legnagyobb ottani ingatlanközvetítő franchise hálózatot -, amelyet végül banki finanszírozással és részvényekkel oldottak meg. Engedélyt kapott egy alapkezelőjük is, és - a Duna House ingatlanközvetítő mellett - az újonnan indított SMART ingatlanközvetítő hálózat is ígéretes ütemben növekszik.

Ezeken felül lakásfejlesztéseket is indított a cégcsoport. Jelenleg 4 telken, összesen 4-500 lakásos projektben van benne, melyekből már van, amelyre építési engedéllyel rendelkezik. Ezeknek jelentős hozzáadott értéke lesz várhatóan csoport szinten az eredményre – derül ki a vállalat közleményéből.

Forrás: (C) Garai Antal Atom

A tőkebevonás egyik oka tehát a lengyel tranzakció volt. A management szerint a Magyarországon az elmúlt években felhalmozódott know-how a lengyel területen is értékkel bír. Jelenleg ennek a tudásnak az átültetése, illetve infrastrukturális fejlesztés zajlik, melynek várt folyománya lehet, hogy pár hónap múlva már növekedési pályára állhat a lengyel Metrohouse hálózat, amely az óriási piac miatt hosszú távú lehetőségeket biztosít. A lengyel tranzakció tehát jelentős mértékben tud majd hozzájárulni a cégcsoport eredménynövekedéséhez a következő 3-5 évben.

A cégcsoport hasonló méretű tőzsdei tranzakciót tervez, mint legutóbb,

és szintén vegyes, nyilvános (lakossági) és zártkörű (intézményi) kibocsátást akar, de több fontos kérdésről még nincs döntés. A tulajdonosok véleménye szerint a cégcsoport erősebb, nagyobb növekedési potenciállal bír, mint tavaly a kibocsátás előtti időszakban. Az már látszik, hogy egy még stabilabb, fejlődő multibrand vállalatcsoport épül, s ez összhangban lesz az árazási stratégiával – írják.

A Duna House törzsrészvényeit

2015. október 28-ával vezették be a Budapesti Értéktőzsdére,

de a részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének - a hitelközvetítésnek - a teljesítményét befolyásolhatja, ezért maga a vállalat kérte az értékesítés felfüggesztését.