Lemondott tisztségeiről Wáberer György

2016.06.29. 13:22

Lemondott a Wáberer’s International Nyrt.-ben betöltött minden tisztségéről, az stratégiai tanácsadóként folytatja Wáberer György. A vállalkozó többek között a brexitet említette, amiért a céget egyelőre nem vitték tőzsdére, hanem egy alapkezelőnek adták el, utódja azonban jövőre újra megpróbálkozhat a tözsdével.”

A múlt héten derült ki, a Wáberer International Nyrt.-t az alapító mégsem vezeti be a tőzsdére, ehelyett eladja az addig kisebbségi részesedéssel rendelkező Mid Europa Partners befektetőcégnek. A vételárat nem árulták el, a pénteki sajtótájékoztatón annyit mondtak el, hogy Wáberer György lemond a cégben betöltött tisztségeiről, és stratégiai tanácsadóként dolgozik majd az új tulajdonosok mellett.

Arra törekszem továbbra is, hogy a magyarok legyenek Európa fuvarozói, csak már nem saját cégemet futtatva segítem a logisztikai szakmát” – mondta a Bank Centerben tartott sajtótájékoztatón Wáberer György, aki 35 év után hagyja ott a cég vezetését, a cég új vezérigazgatója Lajkó Ferenc lesz. Wáberer hozzátette: miniszterelnöki megbízottként szeretne tovább dolgozni, befejezni a még hátralévő programokat, és ha lesznek még szakmai projektek, abban is részt venne. Szintén megtartja a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületében betöltött elnöki tisztségét.

Elmondta azt is, hogy személyesen további befektetéseket tervez, több budapesti ingatlan megvásárlására készül, olyan területek fejlesztene, amik most „a város szégyenfoltjai.”

Arra a kérdésre, hogy miért döntött a visszavonulás mellett, azt mondta, az is közrejátszott, hogy családjával több időt szeretne tölteni. Emellett úgy véli, a cég, ami ma piacvezető a magyar fuvaros szektorban, az új vezetéssel is meg tudja majd őrizni elsőbbségét, képes lesz tovább növekedni.

A cég eladását és a tőzsdei bevezetés elhalasztásáról Wáberer azt mondta, a Mid Europa Partnersszel kötött szerződés értelmében, ha elmarad a cég tőzsdei bevezetése, akkor az egyik tulajdonos köteles kivásárolni a másikat.  A tőzsdei bevezetés elmondása szerint „a Brexit és a menekültválság okozta bizonytalanság miatt” maradt el, azonban elképzelhetőnek tartja, hogy ha stabilizálódnak a piacok, a jövő évben mégis bevezetik a tőzsdére a céget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK