Indul a nyári diákmunka-program

2016.06.30. 04:35

A 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok kaphatnak az önkormányzatoknál munkalehetőséget.

Július elsején, azaz pénteken indítja el a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nyári diákmunka-programot, amely augusztus 31-ig tart. 

A nappali tagozatos diákok kaphatnak lehetőségetForrás: MTI/Kollányi Péter

A 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget. Azoknak a diákoknak a jelentkezését várják, akik július 1-jén már betöltötték a 16. életévüket, augusztus 31-én pedig még nem múltak el 25 évesek.

A Nyári diákmunka-program keretösszege 1,9 milliárd forint, ebből több mint 9000 diák foglalkoztatása valósulhatna meg, ha mindenki 2 hónapos szerződést kötne. Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára korábban elmondta a program a béreket támogatja, a támogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hatórás időtartamra. A támogatás a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg. Így a szakképzettek esetében 96 750 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 83 250 forint lehet személyenként és havonta a támogatás.