Felfüggesztették a hűtőgépcsere-pályázatot az észak-alföldi régióban, mivel több mint 3000 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül.

A nagy érdeklődés és a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt az észak-alföldi régióban 2016. július 4-én határozatlan időre fel kellett függeszteni a pályázatot – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az észak-alföldi régióban a nyugdíjas, illetve a nagycsaládos természetes személyek július 4-én, 13 óráig nyújthattak be pályázatot az ügyfélkapun keresztül.

Roham indult a hűtőgépekértForrás: Thinkstock

A nagy érdeklődésre való tekintettel, az eredeti terveknek megfelelően a pályázat valamennyi nagykorú természetes személy számára elérhető lesz a régióban 2016. július 6-án 8 órától. Az érdeklődők július 6-án 8.00–10.00 óra között nyújthatják be pályázataikat, így a pályázati lehetőségtől senki sem esik el. Vagyis azok is pályázhatnak, akiknek nincs ügyfélkapus jelszavuk.

Hétfőn reggel írtuk meg, hogy 8 órától megnyitották az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programot. A rendelkezésre álló keretösszeg 500 millió forint, ezt a régiók között a lakosság arányában osztják el.

Az Otthon Melege Program eddig közel 17 milliárd forint összértékben biztosított támogatást, aminek köszönhetően mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

A pályázati ütemterv:

  • dél-alföldi régióban a benyújtási időszak kezdete július 11-e,
  • észak-magyarországi régióban július 12-e,
  • nyugat-dunántúliban július 18-a,
  • dél-dunántúliban július 19-e,
  • közép-dunántúliban július 25-e,
  • közép-magyarországiban pedig július 26-a.