Japánban erősít a Rába

Rába Járműipari Holding
Győr, 2009. december 9. Sován László, (b) és Nagy Zoltán német teherautó gyártásához készíti elő a fejlesztett futóműveketa Rába Járműipari Holding Nyrt. üzemében. Biztonság, környezetbarát működés és gazdaságos gyártás jegyében indított pályázatot a Széchenyi István Egyetem Győrött. A Rába gyárral és másik két győri céggel alkotott konzorcium 450 millió forintos önerő mellett 906 millió forintot nyert a Nemzeti Technológiai Program pályázatán. A négy évig tartó program első évét értékelték, ahol a Rába gyár már a gyakorlatban is hasznosította export piacán a fejlesztési lehetőséget. MTI Fotó: Győri Károly
Vágólapra másolva!
A Rába megszilárdította a japán haszonjármű piacon elért beszállítói pozícióját a Sojitz Corporationnel most aláírt, öt évre szóló megállapodással, közölte a magyar cég. A társaság így továbbra is futómű-modulokkal és főegységekkel látja el a japán OEM piacot.
Vágólapra másolva!

A megállapodás alapján a Rába különféle futómű-megoldásokat szállít több ezer, jellemzően áruszállításra tervezett középnehéz teherautóhoz és speciális alacsonypadlós buszhoz.

Mindkét termékcsaládot a Rába fejlesztette és alakította a japán piac igényeire,

írja közleményében a Rába, amely már 20 éve látja el a japán piacot saját fejlesztésű futómű-megoldásaival.

Teherautó futóműveket vizsgálnak a Rába egyik üzemében Forrás: MTI/Győri Károly

A japán piac által is elismert, sikeres együttműködés fontos stratégiai megerősítése a Rába hosszú távú elkötelezettségének, amelynek célja, hogy a vállalat a legkorszerűbb standard és saját fejlesztésű futómű-megoldásokkal lássa el a világ élvonalbeli járműgyártóit, a tervezéstől egészen a termékek beépítéséig, közölte a Rába.