Legalább egy komoly érdeklődő rámozdult a felszámolás alatt álló üzemet működtető cégcsoportra.

A Népszabadság az Agrárszektor.hu online szaklap értesülésére hivatkozva azt írja, hogy a felszámolás alatt álló húsipari cégcsoport vagyonelemeire 1,134 milliárd forint volt a legmagasabb ajánlat, amely a hétfőn lejáró második pályázati felhívásra érkezett.

Befutott egy milliárdos ajánlatForrás: MTI/Nagy Lajos

A stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek elszámolójaként a pápai cégcsoport vagyonelemeit értékesítő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. első körben 4,5 milliárd forintra értékelte a húsüzemet, sertéstelepet, állatállományt is magában foglaló portfóliót, de arra csupán 110 millió forintos ajánlat érkezett. 

A cikk szerint a most zajló második fordulóban már csak 3,6 milliárd forint volt az irányár, a felszámoló tájékoztatása szerint pedig a két beérkezett ajánlat közül a magasabbik 1,134 milliárd forintról szól.
A húsipari cégcsoport tulajdonosi jogait gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel" döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást. Ezt követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t.