A Széchenyiben és a Paskálban ugyanaz a víz csobog

Fürdőzők a Dagály strandon
Vágólapra másolva!
Átadták a budapesti Paskál fürdő hét új medencéjét. Az új létesítmény mostantól egész évben nyitva tart, a beruházás 1,4 milliárd forintba került. A gyógyfürdők Budapest legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik. Tavaly közel 2 millió turista kereste fel a pesti standokat és fürdőket.
Vágólapra másolva!

Szőke László a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója elmondta: a 2345 négyzetméter alapterületű, korábban mindössze két medencével üzemelő strand felújítása 10 hónap alatt készült el, a zrt. a beruházást saját forrásból finanszírozta.

A fedett földszinti részen több medencét is kialakítottak.

Az új fürdőrészben speciális geotermikus szauna is épült, amely Magyarországon egyedülálló. A fürdő gépészeti része hőszivattyús rendszerrel működik, azaz az elfolyó 30 fokos vizet fűtésre használják.

A Paskal strand hét új medencével bővült Forrás: MTI/Kollányi Péter

A kezelőhelyiségekben szeptembertől a vendégek az OEP által támogatott szolgáltatásokat is igénybe vehetik. A fürdő egész éves üzemelése 40-50 fős állandó létszámbővítést jelent, és a fürdő befogadóképessége a korábbi napi háromezerről ezerről ötezerre nőtt.

Ugyanaz a víz, mint a Széchenyiben

A fürdő előtti parkol is kibővült. A mostani 40 parkolóhely helyett 190 autó tud parkolni a Paskál előtt.
A vezérigazgató szerint a Paskál bővítése a BGYH gazdálkodásának stabilitását erősíti, mivel 9 állandó és 3 szezonális strandja lesz. A Paskál ugyanazzal a gyógyvízzel működik, mint a Széchenyi fürdő, a vendégek egy részét onnan szeretnék átcsábítani, a Dagály pedig szeptemberben bezár, ezért volt szükség egy új állandó fürdőre - tette hozzá.

A budapesti Paskál fürdő új fürdőépülete Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Palatinus 2015-ben indult bővítése jövő tavasszal befejeződik, a Széchenyi gyógyfürdő gépészeti felújítása pedig az év végén zárul – mondta a vezérigazgató.

A gyógyfürdők Budapest legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik. Tavaly például a Budapestre érkező 3,5 millió külföldi turista közel 60 százaléka,

kétmillió vendég látogatott el valamelyik fürdőbe.

A beruházás 1,4 milliárd forintba került Forrás: MTI/Illyés Tibor

A zrt. 2016-ra a magyar turisztikai piac egyik legfontosabb szereplője lett, stabilan nyereségesen működéssel - mondta.