Jó hírrel indul a hét az autósoknak

mol benzinkút töltőállomás
Budapest, 2012. január 19. Az Istenhegyi úti Mol-kútnál az épület és a külső kiszolgáló területek megvilágítására Power LED lámpákat építettek be, amelyek energiafelhasználásukat és élettartamukat tekintve a leggazdaságosabbak. Budapesten, az Istenhegyi úton nyílt meg a Mol környezetbarát új töltőállomása. A zöldtechnológiáknak köszönhetően jelentős mértékben csökken az energiafelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás, emellett a legmodernebb környezet várja az autósokat. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A héten tovább eshet az üzemanyagok ára. Egy év alatt több, mint 17 százalékot esett a benzin, és 9 százalékot a gázolaj ára.
Vágólapra másolva!

A Reuters szerint a múlt héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 2,4 százalékkal lett olcsóbb, a gázolaj pedig 2,5 százalékkal. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,4 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva.

Újabb 3-4 forinttal lehet olcsóbb a tankolás Forrás: MTI/Soós Lajos

A GKI Energiakutató előrejelzése szerint hétfőn 3 forinttal lesz olcsóbb a benzin és hasonló összeggel a gázolaj is. Ha a változtatás megtörténik, akkor a dízel továbbra is drágább lesz a benzinnél.

A benzin ára 329 forint/liter körüli szinten változhat, a gázolajé 335 forint körüli szinten.

Az elmúlt egy év során a benzin ára 17, a gázolaj ára 9 százalékkal csökkent.

Az árváltozások és az átlagos keresetek változása miatt 30 százalékkal több benzint és 19 százalékkal több gázolajat lehet egy havi átlagos, nettó keresetből tankolni, mint egy évvel ezelőtt – írja elemzésében a GKI Energiakutató.