Az MKB nem aggódik a gigaper miatt

2016.08.01. 15:01

Helyreigazítást kért és jogi lépéseket is tervez a Hvg.hu ellen az MKB Bank, miután a portál szerint egy ciprusi holding a vételárnál is nagyobb összegre perli a nemrég eladott bankot.

A vételárat meghaladó értékben perelnek az MKB Bank ellen, és ez az új tulajdonosok nyakába szakad – írta a hvg.hu. Szerintüka bankot 4,2 milliárd forintnyi bankbetét visszafizetésére, valamint 63 milliárd forint kártérítésre perelné a ciprusi bejegyzésű Elephant Holding és a hozzá tartozó cégcsoport. A bankot egyébként 37 milliárd forintért vásárolta meg a Blue Robin Investments S.C.A., a METIS Magántőkealap és a Pannónia Nyugdíjpénztár, a CIG partnerség tagja által alkotott konzorcium.

Ezzel szemben az MKB Bank megalapozatlannak tartja a cikkben foglaltakat, ezért a laptól helyreigazítást kért és egyéb jogi lépéseket is tervez az ügyben.

Több per is folyik

Értesüléseink szerint az ominózus perben érdemi bizonyítás még nem volt, ugyanakkor több, a cégcsoport és a bank között zajló peres eljárás már eljutott olyan fázisába, ahol a bíróság az MKB magatartásának jogszerűségét erősítette meg. Az Origo úgy tudja, hogy az Elephant Holding több mint 30, ugyanarra a XVII. kerületi címre bejegyzett cége felszámolás alatt áll, ráadásul közülük néhány vállalkozás az adóhivatal vonatkozó listája szerint több mint tízmilliós adótartozást is felhalmozott. Információink szerint a cégcsoport egyik vezetője ellen nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van a holding ellen indított büntetőeljárás következtében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK