Magyar cég venné át az Uber helyét

UBER sofőr utazás taxi közlekedés
2016. július 24-én az Uber megszünteti működését Magyarországon. Az utolsó UBER kör. Az UBER sofőrök egy 6km-es tiszteletkörre indulnak, majd visszaérkeznek a kiindulópontra. Hősök tere. 2016.07.23.
Vágólapra másolva!
Lecsapna az Uber által hátrahagyott ügyfelekre és sofőrökre egy magyar vállalkozás is - értesült több forrásból a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A lap keddi számában azt írta: a cég, amely a magyarországi Uber alvállalkozója volt, új applikációt fejlesztett és terjesztene a következő napoktól. Az egyelőre nem világos, miként jut a cég az ügyfelek adataihoz, akik e-mailben kapnak tájékoztatást az új szolgáltatásról.

Az Uber egyelőre kiszállt a magyar piacról Fotó: Polyák Attila - Origo

Az üzleti modell sem újdonság: személyszállítási szolgáltatás helyett sofőrrel együtt lehet majd autót bérelni. Így a taxitörvényt egy kiskapu révén meg lehet kerülni, ahogyan már számos, Magyarországon működő szolgáltató teszi évek óta - írta a lap.

A Magyar Idők úgy tudja, az új társaság viszonylag kis sofőrlétszámmal kezdene, tarifája nem lesz ugyanaz, mint az Uberé, de alacsonyabb árakat ígér, mint a sárga taxik.

A lap megkeresésére az Uber magyarországi képviselete nem kívánta megerősíteni az információkat.
Augusztus 1-jétől az észt Taxify nevű társaság is pályázik a digitális fejlődést nem elutasító magyar utasokra. A cég bejelentése szerint betartjak a taxisrendeletben előírtakat.