Nem kell kapkodni a tankönyv árával

nk20150803
A társadalmi munka reneszánsza: a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és dolgozói pakolják az új tankönyveket 2015. augusztus 3-án. Ebbe az iskolába szállították ki elsőként a 2015-16-os tanév tankönyveit, az utolsó szerencsés intézmény neve még nem ismert
Vágólapra másolva!
Elkezdődött hétfőn a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a tervek szerint augusztus végéig megérkeznek az intézményekbe – mondta az oktatási államtitkár. A tankönyvek árát szeptember 15-ig kell kiegyenlíteni.
Vágólapra másolva!

Palkovics László azt mondta: július 29-ig – néhány apró tételtől eltekintve – minden érintett kiadó megjelentette a kiadványait, és beszállította a Kello raktárába. Az iskolák rendelése alapján, diákmunkások közreműködésével külön raklapokra csomagolják a könyveket, és a mintegy 15 ezer raklapot kiszállítják az intézményekbe.

13 millió könyvet szállítanak ki a napokban Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Kello 15 ezer négyzetméteres raktárából

13 millió tankönyv kiszállítása kezdődött meg,

és naponta átlagosan kétszáz iskolába érkeznek meg a kiadványok.

A kiszállítást a Magyar Posta végzi – mondta Palkovics László.

Kitért arra is, hogy amennyiben az iskolák további rendeléseket kívánnak feladni, második körben szeptember 15-ig tehetik meg. A kiegészítő tankönyvek mennyisége azonban már egészen kicsi szokott lenni. Ezeket a pótrendeléseket szeptember 21-ig kiszállítják az iskolákba.

Alsóban ingyenes

Az oktatási államtitkár jelezte: a 13 millió tankönyv értéke 12 milliárd forint, ennek kétharmadát az állam állja, ugyanis a diákok 67 százaléka ingyen kapja a tankönyveket. Az általános iskola 1–4. osztályában alanyi jogon térítésmentesen járnak a kiadványok, felső tagozaton pedig rászorultsági alapon.

Akinek fizetnie kell a tankönyvért, annak szeptember 15-ig kell fizetni Forrás: MTI/Illyés Tibor

Elmondta: osztályonként meghatározták azt is, mennyiért lehet tankönyvcsomagot összeállítani. Akinek fizetnie kell, többféle módon teheti meg. Az érintettek

csekket kapnak, a kiadványokért nem kell előre fizetni, a csekket szeptember 15-ig kell kiegyenlíteni.

Fizetni lehet utalvánnyal, átutalással, és a Kello szülői felületén is – közölte Palkovics László.