Az OTP viheti a magyar AXA Bankot

további százezrekre számíthatnak a devizahitelesek, Demonstrálók feliratokat ragasztanak fel egy OTP-bankfiók ablakára 2013. augusztus 27-én
Budapest, 2013. augusztus 27. Demonstrálók feliratokat ragasztanak fel egy OTP-bankfiók ablakára 2013. augusztus 27-én a fővárosi Nagykörúton, ahol devizahitelesek tüntettek a Nem adom a házam elnevezésű civil szervezet kezdeményezésére. A demonstrálók feliratokat ragasztottak az útba eső bankfiókokra. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Bank megadta a hatósági engedélyeket az OTP-nek a magyar AXA Bank megvásárlására.
Vágólapra másolva!

Az OTP megkapta a hatósági engedélyeket az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlására - jelentette be a OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján augusztus 2án, kedden.

Az MNB megadta az engedélyeket

A tájékoztatás alapján, miután a Gazdasági Versenyhivatal már korábban áldását adta az ügyletre, most a Magyar Nemzeti Bank is engedélyezte az AXA Bank magyarországi üzletágának 2016. október 31-vel történő átruházását az OTP Bank Nyrt.-re.

Februárban kötötték a szerződést

Az ügylet az AXA Bank Europe SA, az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe és az OTP Bank Nyrt. között 2016. február 2-án létrejött üzletág-átruházási szerződés szerint történik.