Debütált az UberX Kolozsváron

UBER sofőr utazás taxi közlekedés
2016. július 24-én az Uber megszünteti működését Magyarországon. Az utolsó UBER kör. Az UBER sofőrök egy 6km-es tiszteletkörre indulnak, majd visszaérkeznek a kiindulópontra. Hősök tere. 2016.07.23.
Vágólapra másolva!
Bár az olcsóbbnak mondott verzió, az UberX indult el csütörtökön Kolozsváron – Bukarest után a másodikként –, már több ezer letöltéssel várták a napot a helyiek. Az X után a cég gyors bővítésben gondolkozik.
Vágólapra másolva!

Mi az az UberX?

Az Uber rövid idő alatt olyan nagyra nőtt, hogy már diviziói vannak. Az UberX körülbelül olyan, mint a luxusdivatmárkák esetében az utcai, zsebbarát almárka, például a Dolce&Gabbana esetében a D&G. Az UberX azonban semmiképp nem szakadtabb az eredeti szolgáltatásnál, ígéri a cég, a legalább középkategóriás autónak újszerűnek és legalább négyajtósnak kell lennie.
2016. július 24.: a magyar UBER sofőrök utolsó tiszteletköre a Hősök teréről Fotó: Polyák Attila - Origo

Az UberX első kolozsvári utasa Tudor Giurgiu filmrendező volt. Az első út a frissen regisztráltaknak 40 lejig ingyenes. A főtérről a reptérre mintegy 20 lejbe kerül a fuvar, ez pedig a fele annak, mintha taxiba ülnének. Egy ideig még kedvezményes tarifával működik a közösségi utaztató. A fizetés készpénzmentes, a perctarifa 0,2 lej, átszámítva körülbelül 14 forint, de az útnak minimum 7 lejbe (mintegy 490 forintba) kell kerülnie. Lemondani pedig majdnem ennyi, 6 lej, de a letöltésekből úgy tűnik, a kolozsváriak nagyon is üdvözlik az alkalmazás megjelenését a városukban.