A világ leggazdagabbjainak 20 kedvenc időtöltése

Melania Trump,TRUMP, Donald, Donald Trump az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje, Cleveland, 2016. július 18.
Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenciója a Quicken Loans Arenában, az Ohio állambeli Clevelandben
CLEVELAND, OH - JULY 18: Melania Trump kisses her husband and presumptive Republican presidential nominee Donald Trump, after delivering a speech on the first day of the Republican National Convention on July 18, 2016 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. An estimated 50,000 people are expected in Cleveland, including hundreds of protesters and members of the media. The four-day Republican National Convention kicks off on July 18. Alex Wong/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jelenleg 2473 dollármilliárdos él a Földön. Egy cég összeírta, hol élnek, honnan van a pénzük, és mivel töltik a szabadidejüket. A milliárdosok a sztereotípiával ellentétben nem golfozni, hanem jótékonykodni szeretnek a legjobban.
Vágólapra másolva!

Még soha nem élt annyi dollármilliárdos a Földön, mint 2016-ban, egész pontosan 2473-an vannak. Összes vagyonuk 7,7 ezer milliárd dollár, kiírva: 7 700 000 000 000.

A dollármilliárdosok legnagyobb része, 2179 fő férfi, a nők 294-en vannak, derül ki a Wealth-X legfrissebb milliárdos-népszámlálásából.

Az északi féltekén tömörülnek

A legtöbb milliárdos Európában él.

Az európai milliárdosok 806-an vannak (ez a teljes milliárdos népesség 32,6 százaléka), összvagyonuk 2330 milliárd dollár.

Európa után Ázsia következik a milliárdosok 26,1 százalékával és 1686 milliárd dollárral. A harmadik helyen Észak-Amerika áll, ahol a milliárdosok 25,4 százaléka él, 2561 milliárd dollárnyi pénzen osztozva. Ami a világ többi részét illeti:

  • Közel-Kelet: a milliárdosok 7,8 százaléka, 450 milliárd dollár,
  • Latin-Amerika: a milliárdosok 6,2 százaléka, 488 milliárd dollár,
  • Afrika: a milliárdosok 1,7 százaléka, 98 milliárd dollár,
  • csendes-óceáni térség: a milliárdosok 1,3 százaléka, 70 milliárd dollár.

Öten vannak a tápláléklánc élén

A felmérés szerint a milliárdosok nagyobb része önerőből gazdagodott meg, nem pedig örökölte a vagyonát: 1372-en vannak, akik maguknak köszönhetik a szerencséjüket, ez 56 százalék.

Donald Trump vagyonát 3-5 milliárd dollár közé saccolják, ezzel a közelébe sem ér az olyan nagyágyúknak, mint Bill Gates vagy Warren Buffett Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alex Wong

Nem meglepő módon a legtöbb milliárdos épphogy csak befért a klubba 1-2 milliárddal, az 50 milliárd dollár fölötti vagyonon ülő csúcsragadozók mindössze öten vannak:

Nem golfozással töltik a szabadidejüket

A népszámlálás készítői annak is utánanéztek, hogy mik a milliárdosok kedvenc hobbijai, a Business Insider összeszedte, a legnépszerűbb 20 tevékenységgel a milliárdosok hány százaléka szokott foglalkozni.

A felmérés szerint nem több sztereotípiánál, hogy az átlag milliárdos jellemzően a golfpályán üti el az idejét, és ha épp nem golfozik, akkor síel, vagy aranyárban mért whiskyt kortyolgat a klubjában.

A milliárdosok legkedvesebb időtöltése valójában a jelek szerint a jótékonykodás,

56,3 százalékuk szokott ezzel foglalkozni:

Golfozni valójában csak 11 százalékuk szokott, a síelés az utolsó helyre szorult. A jó borokat és egyéb italokat mondjuk elég sokan szeretik (15,9 százalékuk), de nem olyan sokan, mint a politikát (22,2 százalékuk).