Megdobta a jó idő a fapadosok forgalmát

Airbus A-321, Wizzair, Budapest
Airbus A-321 bemutató, Wizzair, 2016.03.23.
Vágólapra másolva!
A Ryanair és a magyar hátterű Wizz Air is kétszámjegyű utasszám-növekedést könyvelhetett el júliusban az egy évvel korábbi szinthez képest.
Vágólapra másolva!

Növelték utasforgalmukat júliusban Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair és a magyar hátterű Wizz Air is kétszámjegyű bővülést jelentett az egy évvel korábbi szinthez képest - derül ki a légitársaságok által közzétett statisztikákból.

Rekordhónap, rekord telítettség

A legnagyobb légitársaság, a Ryanair rekordhónapot zárt, 12 százalékkal, 11,3 millióra növelte utasai számát júliusban az előző év júliusához viszonyítva. A cég gépeinek töltöttsége rekordmagas, 96 százalékos volt. A július végén zárult egy év alatt az utasforgalom 16 százalékkal, 110,7 millióra nőtt.

A Ryanair gépe Budapesten - egy év alatt 110 millió utast szállított Forrás: Budapest Airport

Az angol easyJet 7,5 millió utast szállított az év hetedik hónapjában, 6,7 százalékkal többet, mint egy éve.

A járatok kihasználtsága átlagon felüli, 95,8 százalékos volt,

1,5 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. A cég éves utasforgalma 6,8 százalékot javult, 72,3 millió volt július végével.

A Wizz Air 16,2 százalékkal több utast fuvarozott idén júliusban, mint egy éve Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

A Wizz Air érte el a legnagyobb forgalomnövekedést az alacsony bázis miatt. A budapesti légitársaság a tavaly júliusi 1,9 millió után idén 16,2 százalékkal több, 2,2 millió utast fuvarozott változatlan, 92,7 százalékos töltöttség mellett. A Wizz Air ugyanakkor nem közölt éves utasforgalmat.