Több ezer óra kóstolás és 400 zsűritag szigora – ezen a szűrőn ment át egy magyar kézműves csokoládé két új kiadása. A londoni Great Taste Awardson versenyző csokoládék három, kettő és egy csillagot nyerhetnek. A chocoMe mindkét terméke elhozott egy-egy csillagot.

A Great Taste Awards csak az ízről szól, nem segít a marketing, a cég helyzete vagy története, a vizuális segítség. A zsűri Michelin csillagos éttermek séfjeiből, nagy hagyományú üzletek beszerzési igazgatóiból, ételkritikusokból áll. Nem kapnak információt, nem látják a csomagolást, vakteszten találkoznak az étellel.

A már sokszorosan díjazott Raffinée családFotó: Bielik István

A chocoMe Raffinée termékcsaládja ahhoz szoktatta a fogyasztóit, hogy sikert arasson a nemzetközi versenyeken. Így történt ez idén augusztusban is, negyedik éve sorozatban tüntetik ki a rangos brit gasztronómiai bajnokságon.

Táblába öntött boldogságFotó: Bielik István - Origo

Mindkét termék a csokoládéban megforgatott mandulát gondolja tovább. Az egyikben Guérande sóval ízesített és ostyatörmelékkel dúsított szőkecsokoládé-réteg adja az édesség lényegét, a másikban az arabikával és kardamommaggal aromásított étcsokoládé.

A chocoMe dizájnmanufaktúrát 2010-ben alapította Mészáros Gábor, akkor kényszervállalkozó. A cég azóta sikert sikerre halmoz, az idei Great Taste Awardson szerzett két csillaggal összesen a harmincadik díjuknál járnak.