Újabb rekordot dönthet a Magyarországra tervezett befektetések értéke

2016.08.11. 08:20

Az összeg kétharmada az autóiparhoz kapcsolódik, de jelentős súlyú a szolgáltató központok létesítése is.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség adatai szerint idén 2,3 milliárd euró értékű beruházásról döntött a szervezet 41 projekttel, míg tavaly 1,4 milliárd eurónyi beruházást és 67 projektet hozott az ügynökség. 

Ahogy tavaly, úgy idén is az autóipar dominált: a 16 járműipari beruházással, ez a szegmens a tőke és létrehozott munkahelyek kétharmadát fedte le írja a Világgazdaság. Az ágazat elsősége a Mercedes 1 milliárd eurós, újabb kecskeméti beruházása nélkül is nyilvánvaló. 

Egy kész Mercedes-Benz CLA-modell a szerelőüzemben, a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A Mercedesnek köszönhetően rekordot dönthet tőkevonzásban MagyarországForrás: MTI/Ujvári Sándor

Az autóipar mellett a Világgazdaság szerint a szolgáltató központok létesítése jelentős, hét ilyen beruházásról állapodott eddig meg a Nemzeti Befektetési Ügynökség, melynek teljesítménye ugyanakkor a működőtőke-beáramlási számokban egyelőre nem mutatkozik meg. A korrigált nettő tőkebefektetési egyenleg is rekordalacsony volt, alig haladta meg az egymilliárd eurót. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK