Már csak pár óráig jelentkezhet a hőszigetelésre kiírt milliókért

Vágólapra másolva!
Augusztus 15-én reggel 8-kor nyílt meg a családi házak hőszigetelését támogató lakossági pályázat, amit forráskimerülés miatt délután 4-től fel is függesztettek. Pályázatot így másnap délután 4-ig még lehet beadni. 
Vágólapra másolva!

A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a pályázatbenyújtást 2016. augusztus 15-én 16:00 órától határozatlan időre felfüggesztik az Otthon Melege Program családi házak hőszigetelését segítő alprogramjában, tájékoztat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A Pályázati Útmutatóban foglaltaknak megfelelően a

megvalósítandó beruházásokra így 2016. augusztus 16-án 16:00 óráig lehet pályázatokat benyújtani,

ugyanis a felfüggesztés utáni 24 órában beadott pályázatokat még feldolgozzák.

Órák alatt elkapkodták

Ahogy az Origo is megírta, hétfőn reggel 8 órától lehetett jelentkezni az alprogramra. Az Otthon Melege program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint.

Az 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű családi házak tulajdonosai kaphatnak vissza nem térítendő támogatást,

amely a megvalósítandó fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet.

A feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon keresztül történik, írja az NFM.

3500 pályázó jelentkezett

A tárca szerint országosan több mint 3500 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül az alprogramra. A pályázatot benyújtó magánszemélyek jellemzően 1,2-1,6 millió forint támogatást igényeltek otthonaik energetikai felújításához.