Sokszor verik át az utasokat a budapesti taxisok

2016.08.17. 08:12

Órapörgetés, hamis számla – az ellenőrzések ellenére sok a visszaélés. A Sziget Fesztivál alatt például ellepték az Óbudai-sziget környékét a drosztengedély nélküli taxik, és a taxirendeletben rögzített fix tarifa többszöröséért fuvaroztak.

Három taxisellenőrzésből kettő biztosan megállapít valamilyen szabálytalanságot – írja a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központra hivatkozva. 

A visszaélések fajtái rendkívül változatosak: a leggyakoribbak között van a kerülő út, az órapörgetés, a nyugtaadás elmulasztása, a hamis számla kiállítása és a pénzvisszaadási probléma. 

Rengeteg visszaélést követnek el a fővárosi taxisok, ezt mutatják az ellenőrzésekForrás: MTI/Máthé Zoltán

A turistaszezonban a BKK közös ellenőrzéseket tart az illetékes hatóságokkal, a Sziget Fesztivál környékén a BKK a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal és a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályával együttműködve folyamatosan ellenőrzi a fuvarozókat. A jegyzőkönyvek feldolgozása még tart, de az már most is kitűnik, hogy az Óbudai-sziget környékét drosztengedély nélküli taxik lepték el, és a taxirendeletben rögzített fix tarifa többszöröséért szállították a fesztivál vendégeit. Az engedély nélküli taxikról felvett jegyzőkönyveket minden esetben elküldik az illetékes Közlekedési Felügyelőségeknek. 

Májusban 298, júniusban 271, júliusban 250 alkalommal ellenőrzött taxisokat a BKK. Ennek eredményeként májusban 205, júniusban 159, júliusban pedig 178 alkalommal vettek fel jogsértést megállapító jegyzőkönyvet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK