Több finn nagyvállalat jönne Magyarországra

2016.08.18. 08:13

Több finn nagyvállalat mérlegeli, hogy Magyarországra telepítse kutatás-fejlesztési központját, miközben arra is lenne igény, ottani magyar befektetésekre is lenne igény.

Folyamatosan keresik a lehetőséget a finn cégek, hogy miként tudnának a magyar piacra belépni vagy Magyarországra hozni a gyártást - mondta a Magyar Hírlapnak Petri Tuomi-Nikula, Finnország magyarországi nagykövete.

A nagykövet szerint több finn nagyvállalat mérlegeli, hogy Magyarországra telepítse kutatás-fejlesztési központját, miközben lenne igény magyar befektetésekre is Finnországban. Hozzátette: a finn cégek fontos szerepet tölthetnek be az energiaszektorban és elektromos mobilitás területén.  

70 finn vállalat van jelen

Elmondta, hogy mintegy 70 finn vállalat van jelen Magyarországon, közülük a legjelentősebbek a Konecranes, a Scanfil és a Lindström, de a korábban padlóra került Nokiának is itt van az egyik meghatározó kutatás-fejlesztési központja. 

A nagykövet emlékeztetett, hogy tavaly Magyarország mintegy 300 millió euró értékben exportált Finnországba, Finnország pedig 220 millió euró értékben hazánkba. Úgy vélte, a kereskedelmet még bővíteni kellene a két ország között, mert mindkét helyen nagyon sok a kihasználatlan potenciál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK