Új üzletet nyit a Decathlon Budapesten, a Nyugati téren. A cégnek ez lesz Magyarországon a 18. egysége.

A Decathlon 38 országban van jelen. Magyarországon most 17 áruháza van, tavaly nyitotta meg az eddigi utolsót Szolnokon. A cégnek nyolc megyében még nincs üzlete Magyarországon.

A belvárosiak is legyenek sportosakForrás: MTI/Balázs Attila

A Nyugati téri lesz a 18. magyarországi üzlete. Az új bolt augusztus 27-én, szombaton nyit. A sportszereket árusító üzletláncnak Budapest környékén több üzlete is van, Csömörön, Maglódon, Soroksáron, Dunakeszin és Budaörsön. A cég Facebook-oldalán azt írják, na végre nem kell kibuszozni a világ végre, szuper ötlet, hogy a Budapest belvárosában is üzletet nyitnak."

Egyre csak nőnek

A Decathlon Magyarország 2015-ben 35 milliárd forintos nettó árbevételt ért el - közölte a francia sportszeráruház-láncot működtető Tízpróba Magyarország Kft.

A Magyarországon jelenleg 1000 munkavállalót foglalkoztató cég tavaly közel 17 százalékkal növelte a forgalmát.

Vásárlók a Decathlon nyíregyházi üzletébenForrás: MTI/Balázs Attila

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Tízpróba Magyarország Kft. 2014-ben mintegy 28,5 milliárd forint nettó árbevételt realizált a belföldi értékesítésekből a megelőző évi csaknem 21,5 milliárd forintot követően.

A cég több mint 300 millió forinttal tudta növelni adózott eredményét, amely 680 millió forintot tett ki, szemben a 2013-as 342 millió forinttal.