Hatalmasat ugrott a Masterplast

Masterplast
Vágólapra másolva!
A második negyedévben közel 1,5 millió eurós adózás utáni eredményt ért el a Masterplast Nyrt., ami több mint 60 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A közelmúltban lezárult beruházások miatt egy év alatt több mint száz fővel nőtt a cégcsoportnál foglalkoztatottak száma.
Vágólapra másolva!

Az építőipari szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó, magyarországi központú, de a régió számos országában leányvállalattal rendelkező cég 22,434 millió eurós forgalmat ért el az április-júniusi időszakban, ami két százalékkal maradt el a 2015 második negyedéves bevételtől - közölte a cég.

A társaság EBITDA vagyis a kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredménye ugyanakkor

13 ezer euróval, 1,728 millió euróra nőtt,

míg nyeresége 62 százalékkal bővült éves összevetésben, és 1,45 millió euró volt.

A második negyedévben eltérő tendenciák voltak megfigyelhetők azokban az országokban, ahol a Masterplast érdekeltségekkel bír.

A csok miatt még nem kell több szigetelő anyag

A legnagyobb súlyú magyar piacon a szigetelő anyagok értékesítésében még nem éreztetik hatásukat a kormány által meghozott lakáspiaci ösztönző intézkedések, azonban a várakozások szerint hosszabb távon ezek majd jelentősen javítják a magyar piac és a társaság kilátásait is.

A román és szerb piacokon viszont az építőipar élénkülése tapasztalható, és a korábbi időszakok visszaesései után Horvátországban is jól teljesített ez a szektor. A helyi deviza stabilizálódásával konszolidálódott az ukrán piac, igaz az építőipari kibocsátás jelenleg csökken, valamint egyre keményebb a piaci verseny.

Masterplast Forrás: masterplast.hu

A cégnél stratégiai jelentőségű terméknek számító üvegszövet-háló eladások jelentősen bővültek éves összevetésben, különösen az export piacokon, Szerbiában, Ukrajnában, Romániában, Magyarországon és Macedóniában ugrott meg a kereslet irántuk.

Az idén áprilisban átadott szabadkai üzemben a terveknek megfelelően folytatódott az üvegszövet gyártás kapacitás bővítése, miközben a már üzemelő gépeken a terveket meghaladó mértékű volt a kibocsátás.

Elsősorban a szerbiai üvegszövet-háló gyártás felfutásának köszönhetően

egy év alatt több mint száz fővel nőtt a Masterplast Csoportnál dolgozók száma.

Míg tavaly június végén 642 alkalmazottja volt a cégnek, addig idén már 758.

A társaság 2016. április 28-án bezárta az ukrán gyártó leányvállalatát. Emellett a cég május 12-én Masterplast Hungária Kft., Mastermesh Production Kft. és Masterplast International Kft. néven három új vállalatot alapított a magyarországi működésének optimalizálására – közölte a cég.