Közel 68 milliárd forint jut innovációra

GIF
Lego Star Wars
Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a GINOP 2.1.1 számú, Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című európai uniós forrásból finanszírozott felhívás első pályázati fordulójának nyerteseit. A keretösszeg több mint 68 milliárd forint.
Vágólapra másolva!

A pályázat a tudás intenzív és innovatív vállalkozások házon belüli, prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatás fejlesztésének támogatására biztosít forrást, legalább a prototípus vagy demonstrációs fázis eléréséig, illetve esetenként azon túl, a piacra lépésig, amint arról a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tájékoztatott. A felhívás teljes keretösszege 2015-ben és 2016-ban 60 milliárd forint, melyet az Irányító Hatóság 20 százalékkal megemelhet.

Most 247 projekt megvalósítása kezdődhet meg, a megítélt támogatás összértéke mintegy 68 milliárd forint, a projektek összköltsége pedig meghaladja a 128 milliárd forintot.

Dübörögjön az innováció! Forrás: tumbrl.com

Itt nézheti meg a nyertesek listáját.

Megerősítették

Cikkünk megjelenését követően egy olvasónk hozzászólásban az iránt érdeklődött, hogy nem csúszott-e el a táblázat, amelyre hivatkozunk. Megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy "az NGM által közzétett és az NKFI Hivatal honlapján is elérhető nyertes projekteket tartalmazó táblázatban nincs hiba, pontosak az adatok."

A most közzétett eredménnyel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program kutatásfejlesztési és innovációs céllal, jelentős keretösszeggel meghirdetett felhívásainak első szakasza lezárult. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. augusztus 1-jén tette közzé a a Stratégiai K+F műhelyek kiválósága (GINOP 2.3.2), valamint a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések (GINOP 2.2.1) felhívások első fordulójának nyertese projektjeit. Itt a támogatási keretösszeg 54,4 milliárd forint.

A vállalati kutatásfejlesztést, valamint az innovatív vállalatok és a kutatóintézetek együttműködését ösztönző felhívások mellett 2016 nyarán a felfedező kutatási programokat támogató 8,8 milliárd forint keretösszegű pályázatokról is döntés született, valamint zajlik a hazai startupok fejlesztését célzó 5 milliárd forintos keretösszegű Innovációs ökoszisztéma felhívás bírálati folyamata is.