Visszautasítja a GVH határozatát a megbüntetett kozmetikai cég

Vágólapra másolva!
Jogszabálysértőnek tekinti a GVH eljárását és határozatát a Sunfleur Kozmetikai Kft. A Gazdasági Versenyhivatal a céget 10 millió forintra büntette, mert úgy ítélte meg, hogy a kft. gyógyító hatásokkal reklámozta több termékét. A Sunfleur Kft. közleményében azt írta, a GVH eljárása alá vont kozmetika termékek minden hazai és uniós jogszabályi követelménynek eleget tesznek, azok hatásossága a hatályos előírások alapján igazolt.
Vágólapra másolva!

A GVH eljárásában érintett termékek – a Medifleur lábkrém cukorbetegek részére, a Medifleur testápolókrém cukorbetegek részére, a Medifleur kímélő krémtusfürdő cukorbetegek részére és a Medifleur sampon cukorbetegek részére – kozmetikumok.

A GVH úgy ítélte meg, hogy a Sunfleur Kozmetikai Kft.

jogszerűtlenül népszerűsítette egyes termékeit

több televíziós reklámfilmjében, honlapjain és szórólapjain is, ezért 10 millió forintra büntette, és eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.

A kft közleményében azt írta: a cukorbetegség szövődményeként fellépő bőrszárazságra kínált kozmetikai termékei kapcsán indult GVH eljárást, és nem jogerős határozatát megalapozatlannak tekintik. Álláspontjuk szerint

az ügyben érintett szakértők és szakorvosok véleményét a hivatal figyelmen kívül hagyta,

ezért minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vesznek, hogy a hivatal határozatát hatályon kívül helyezzék.

A cég azt is közli: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szakmai állásfoglalása a vizsgálat termékekkel kapcsolatban szintén az ő állításaikat támasztja alá, és a GVH határozatának bírósági felülvizsgálatára keresetet terjeszt elő.