Új befektető a Design Terminálnál

műkéz
Budapest, 2015. szeptember 21. Egy kislány 3D technikával nyomtatott műkezet próbál a magyarországi e-NABLE önkéntes csapat bemutatóján Budapesten, a Design Terminál előtti üvegpavilonban 2015. szeptember 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Szeptember 1-jétől új formában, magántulajdonú nonprofit szervezetként folytatja munkáját a Design Terminál. Az új intézmény – amely továbbra is szorosan együttműködik a kormánnyal - nem csupán fenntartja, de tovább is fejleszti eddigi tevékenységét az üzleti és kulturális tehetséggondozás, a vállalkozói ökoszisztéma fejlesztése, új közösségi terek létrehozása és nemzetközi jó gyakorlatok meghonosítása terén.
Vágólapra másolva!

A cél Európa egyik legjobb és legsokoldalúbb vállalkozásfejlesztő programjának életre hívása. Ehhez a Design Terminál szakmai befektetőt von be Csák János közgazdász-szociológus személyében, aki vezetőként és mentorként két évtizede foglalkozik üzleti tehetséggondozással.

A Design Terminál a magyar kreatívipar fejlesztésén dolgozó ügynökség.

Célja, hogy a magas hozzáadott értéket előállító fiatal, tehetséges vállalkozók sikerrel érjék el a globális piacot. Ehhez mentorálást, nemzetközi bemutatkozást és befektetői kapcsolatokat biztosít partnereinek.

Egy kislány 3D-technikával nyomtatott műkezet próbál a magyarországi e-NABLE önkéntes csapat bemutatóján Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Design Terminál szolgáltatásai térítésmentesek. Az intézmény tevékenységét az Európai Bizottság 2014-ben az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért Díjjal ismerte el.

Csák János közgazdász, szociológus végzettségű nagykövet, műfordító, szervezetirányítási, vezetőfejlesztési és stratégiai tanácsadó. A Bank of China közép-európai központjának és a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja. 2011–2014 között Magyarország nagykövete az Egyesült Királyságban. Pályája során számos vállalat igazgatóságának tagja (Európa, USA, Ausztrália), a Mol és a Westel korábbi elnöke, a CreditAnstalt Investment Bank igazgatóságának tagja. 1993–2000 között az Investel vezérigazgatója, 1994-től a Matáv pénzügyi igazgatója. 1996-ban a chicagói Ameritechnél treasury-tanácsadó. 2004–2009 között a Heti Válasz tulajdonosa.

A Design Terminál Mentorprogram tavaszi szemeszterének záróeseménye Fotó: Adrián Zoltán - Origo

2009–10-ben a washingtoni Heritage Foundation vendégkutatója a politikai gazdaságtan területén. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány felügyelőbizottságának tagja. 2003-ban megalapította a Széll Kálmán Alapítványt. 2010-ben a gazdaságban végzett munkája és társadalmi tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki. Felesége Márton Júlia, négy felnőtt gyermekük és egy unokájuk van.