Európa legjobbjai közt versenyezhet az a 12 magyar vállalat, amelyet az idén 10. alkalommal meghirdetett European Businnes Awards (EBA) díj első fordulójában a neves szakmai zsűri Nemzeti Bajnoknak választott. 34 európai országból több mint 33 000 vállalkozás szállt versenybe idén. A mezőnyben több tucat magyar vállalat indult el, amelyek közül a legjobbak közé kerülő Nemzeti Bajnokok a második fordulóban, 11 kategóriában európai legjobbjaival versenyeznek.

A hazai társaságok a díj 11 kategóriájából hatban is képviselik majd Magyarországot. Egyikük a kiemelkedő vállalkozói szellemet és hozzáállást díjazó kategóriában, egy a legjobb ügyfélkezelés terén, két cég a környezeti fenntarthatóság, négy társaság a 25 millió eurós árbevétel alatti cégek mezőnyében, két-két cég pedig a legjobb munkáltatók és a leginnovatívabb cégek mezőnyében várhatja a következő fordulót - derül ki az RSM közleményéből.

A második fordulóba került cégek
- EPAM Systems,
- Grow Group Palanta KFt.,
- HM EI Zrt.,
- Julius-Globe,
- Könyvmolyképző Kiadó,
- K&H Bank,
- MAVIR ZRt.,
- Mozaik Education,
- p2m Consulting,
- Skoopy,
- VPE
- Well Done Kft.

Az elmúlt 10 évben az RSM támogatásával elindult EBA, ahogy a résztevő 33 ezer vállalkozás száma is mutatja, a legnagyobb európai üzleti megmérettetéssé vált. „A piacok és szolgáltatások átjárhatóságával összhangban egyre több cég szeretne és tud kilépni az országhatárok közül, eredményeik a díj révén egy kontinens lakosaihoz és cégeihez juthatnak el, illetve jelenthetnek követendő példát. A zsűri és a közönség mércéje mind a szakmai, mind a fogyasztói, felhasználói oldal véleményét jól tükrözi, így egyre több cég érzi, hogy érdemes vállalnia a megmérettetést"- mondta el Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary vezérigazgatója a díj kapcsán.

Az EBA versenye nyitott minden vállalkozás előtt, függetlenül annak méretétől vagy iparágától. Így a magyarországi kis- és középvállalkozások számára is egyre komolyabb lehetőséget jelent, hogy ne csak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is összemérjék növekedésre, fejlődésre való képességüket a kontinens többi vállalatával.

Európa legjobbjaival szálltak ringbe a hazai vállalkozásokForrás: PhotoAlto/Eric Audras

A verseny következő fordulójában a Nemzeti Bajnokok bemutatkozó filmjei alapján a szakmai zsűri fogja kiválasztani és a Ruban d'Honneur-díjjal jutalmazni minden kategória legjobb 10 társaságát, a TOP 110 európai céget. A verseny oldalán elérhető bemutatkozó filmekre emellett a közönség is leadhatja szavazatát, s a legtöbb voksot gyűjtő vállalkozás nyeri el az Nemzeti Bajnokok Közönségdíját.