Vargától jött az elismerés a vállalkozóknak

2016.09.07. 14:27

A kormány következetes gazdaságpolitikája segíti a vállalkozásokat – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.

A kitüntetett cégek képviselik a jövő vállalatairól alkotott elképzeléseket: magas hozzáadott értékű, innovatív termékeket állítanak elő, és a folyamatos fejlesztés érdekében hatékony együttműködéseket alakítottak ki a hazai egyetemekkel – idézte a miniszter a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) témában kiadott közleménye.

Varga Mihály nemzetgazdasági MiniszterFotó: M. Schmidt János - Origo

A hónap beruházója elismerést vehetett át a Graboplast Zrt. és a Märklin Hungaria Kft. vezetője. A Graboplast Zrt. a hazai padlógyártás egyik legfontosabb szereplője, a válalat most díjazott 6,2 milliárd forintos beruházásával új gyártóbázist épített ki Tatabányán. A modellvasutak gyártásával foglalkozó Märklin Hungaria Kft. pedig közel 3 milliárd forintos beruházással fejlesztette győri gyárát.

A hónap kis- és közepes vállalata elismerésben a Detki Keksz Kft. és Simon István egyéni vállalkozó részesült. A fogyasztók körében rendkívül népszerű Detki Keksz-termékek gyártója három évtizede a hazai élelmiszeripar meghatározó szereplője. Simon István 31 év alatt elérte, hogy ma már 242 főt foglalkoztató és magas színvonalú műszaki műanyag alkatrészeket gyártó középvállalkozás tulajdonosa lehessen, cége Németországba és az Egyesült Államokba is szállítja a termékeit.

A hónap startup vállalata a Magnus Aircraft Zrt. és a MathXplain Ltd. lett. A kecskeméti Magnus Aircraft kisrepülők gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. Az információs szektorban működő MathXplain Ltd. honlapja, a „Mateking" közelebb hozza az embereket a matematikához, az egyes témákat közérthető és humoros bemutatókkal feldolgozó platform négy év alatt 45 ezer regisztrált felhasználót gyűjtött.