Súlyos helyzetbe került a bolthálózat

akció árcédula bevásárlókosár ÉLELMISZER étolaj felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS hipermarket TÁRGY Budapest, 2012. február 13.
Egy vásárló megy a Tesco hipermarketben, Budapesten, az Arena Plazában.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2012. február 13. Egy vásárló megy a Tesco hipermarketben, Budapesten, az Arena Plazában. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A CBA vezetése azonnal tárgyalásokat kezdeményezett az 1200 dolgozót foglalkoztató franchise- partnerével, a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel. A lánc boltjai üresek, a cég három éve veszteséges - írja a Népszabadság az RTL Klub Híradója nyomán.
Vágólapra másolva!

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. vesztesége tavaly elérte az 1,9 milliárd forintot, a cég árbevétele is jelentősen csökkent. Beszámolók szerint a vállalat üzleteiben már teljes az áruhiány, a bolt alkalmazottai sem tudják, talpon marad-e a cég.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója azt mondta a Népszabadságnak, a CBA vezetése soron kívül tárgyalást indított a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel, és a legrövidebb időn belül döntést hoznak az ügyben.

Ez a bolthálózat lehet egyébként az első olyan kereskedelmi cég, amit be kellene zárni a kétéves bezárási szabály nyomán. A törvény szerint ugyanis minden olyan nagykereskedelmi vállalkozás elveszítené az élelmiszer-kereskedelmi jogosultságát, amely két éven át veszteséges.