Elindult a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázat társadalmi egyeztetése. A GINOP-1.2.3-8.3.4-16 kódszámú kiírás keretösszege 112,5 milliárd, ennek 30 százaléka, 37,5 milliárd vissza nem térítendő támogatás. Észrevételeket szeptember 17-éig várnak a felhíváshoz.

A pályázat hasonló célokat szolgál, mint az igen népszerű, februárban lezárt GINOP-1.2.2, a kiírás ugyanakkor jelentős változásokat tartalmaz. Ezek egyike, hogy míg a korábbi pályázaton kizárólag vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak a vállalkozások, a mostani felhívás csak 30 százalékos intenzitást tervez vissza nem térítendő támogatásként. A vissza nem térítendő támogatás mellett akár 60 százalékos, kedvező, 2 százalékos évi kamatozású, kötelezően igénybe veendő hitel is szerepel. További változást jelent, hogy nő a projektre fordítható összeg, amin belül az infrastrukturális fejlesztésre elszámolható költség 25 százalékról 80 százalékra emelkedik.

A felhívás szerint a feltételeknek megfelelő projektek 5-50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban,továbbá minimum 10 millió és maximum 145 millió forint kedvezményes kamatozású kölcsönre pályázhatnak.

A közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztéseket nem támogatják.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket a véleményezésre kialakított partnerségi fórumon lehet megtenni (a felület innen érhető el) 2016. szeptember 17-éig. A kiírás várhatóan októberben jelenik meg, pályázatot benyújtani novembertől lehet majd.