Megint bezárnak egy Tescót

Tesco
Vágólapra másolva!
Megint boltbezárás a Tescónál, most egy rákoskeresztúri Tesco Expresszt zárnak be szeptember végétől.
Vágólapra másolva!

Bezárja egyik budapesti üzletét a Tesco. A XVII. kerületben a Pesti úton lévő Tesco Expressz szeptember 24-ig lesz nyitva. A Tesco azt közölte, nehéz döntést kellett meghozniuk, amikor a rákosmenti egység bezárása mellett döntöttek, de az üzlet forgalma nem volt akkora, ami miatt megérte volna tovább nyitva tartani az üzletet.

Bezár a Tesco Expressz a XVII. kerületi Pesti úton Forrás: Origo

"Felülvizsgáltuk a bérleményként működő áruházunk teljesítményét, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a XVII. kerületi Pesti út 90. szám alatt működő expressz áruház működtetésére felhasznált összeget más áruházainkba fektetjük be inkább, így sokkal többet tudunk nyújtani a vásárlók számára".

Az üzlet szeptember 24-ig lesz nyitva

– közölte a Tesco sajtóosztálya.

Az érintett Tesco Expressz üzletben dolgozóknak további munkalehetőséget kínáltak fel a közelben működő áruházakban. A hat alkalmazott közül ketten felmondtak, és négyen a Tesco szintén Pesti úti áruházában elfogadták a számukra felkínált pozíciót.

– írta az Origónak a Tesco sajtóosztálya.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e további boltbezárás, a Tesco azt írta: korábban már többször hangsúlyozták, hogy a Tesco-csoport átalakítását célzó portfólióátvizsgálás befejeződött.

A Tesco újabb boltbezárásokra nem készül Forrás: 123rf.com

Dave Lewis, a Tesco-csoport vezérigazgatója júniusban ismételten megerősítette, hogy a Tesco elkötelezett a közép-európai vállalat, ezen belül a magyar jövőbeni fejlesztése mellett, így a médiában megjelent spekulációnak nincs valóságalapja.